RB RACING
Richard BinnĂ¥s
About Me

  

Teknik och fordon har alltid varit nått som jag haft intresse i på olika sätt genom åren.
Jag har sysselsatt mig med allt ifrån mekanik, elektronik, motorer till allt annat mellan himmel och jord.
Motorintresset har gällt allt ifrån gata och terräng till olika former av tävlande såsom folkrace, motocross, rally, racing mm.

De senare åren inom tävlandet har innehållit byggande, utveckling och körning av dieseldrivna racingbilar samt även att jobbba med funktionärsarbeten på olika banor men framför allt i hemmaklubben Falkenbergs MK.

Yrkesmässigt har jag de senaste åren varit verksam inom fordonsindustrin som konsult inom kvalitetsäkring och kalibrering på Volvo PV´s R&D avdelningar (R&D=forskning & utveckling) med områden allt ifrån mekanik, elektronik, mätinstrument till komplexa mätsystem.

Pga allt som hänt i världsekonomin och utsattheten man är som konsult blev man utlämnad till arbetsmarknaden tillsammans med många hundra andra i samband med fordonsindustrins neddragningar så nu får man leta nya intressanta vägar.

 

När det gäller tävlandet inom banracing har det framför allt varit tillsammans med gänget i Swede Team Motor där vi tävlar med bilar från Saab och med deras modell 9-3 SS TTiD.

Utöver ansvarsområden som bilbygge mm har jag även varit delansvarig när vi haft aktiviteter kring eventdagar, mässor, utställningar.

Från början byggde jag tillsammans med teamet upp den första dieseldrivna bilen som aktivt tävlade och blev framgångsrik mycket tack vare dess tillförlitlighet inom endurance racing där vi kör allt mellan 3—12 timmar i sträck.
Numera används den modernare motorn på 1,9L istället för den äldre på 2,2L men vi har alltid haft stor tillit till motorerna samt att vi jobbar fram chassiteknik där vi med hjälp av ett väl fungerande chassi visat att det inte är så lätt att köra förbi en dieselsaab när det svänger.

 

RB RACINGAbout MePhotosFavorite LinksContact MeChassie techniqueImage Gallery